Guia docente 2018_19
Facultade de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
 Materias
  Bioclimatoloxía de Prantas de Interese Económica
   Contidos
Tema Subtema
Tema 1. Bioclimatoloxía: concepto e metodoloxías 1) Concepto e situación da Bioclimatoloxía.
2) Os seres vivos como bioindicadores: momentos críticos e estadios de especial sensibilidade
3) Metodoloxías de traballo e investigación en Bioclimatoloxía.
4) A Fenoloxía como fonte de información
Tema 2. Efectos dos factores do clima sobre as plantas e os cultivos. 1) Efectos dos factores do clima sobre a fisioloxía de as plantas en xeral e de algúns cultivos en particular
2) Efectos dos factores do clima sobre o desenvolvemento, rendemento e a calidade das colleitas agrícolas.
3) Factores críticos e estrés de orixe climática
4) Indices Bioclimáticos e a súa utilidade.
Tema 3. Un exemplo práctico: a Bioclimatología da vide 1) Efecto dos factores do clima sobre o crecemento e desenvolvemento das videiras.
2) Tiempo térmico e índices bioclimáticos usados en viticultura.
3) Ciclos e Fenoloxía da vide.
4) Influencia dos factores do clima na producción e a calidade das vendimas.
5) Efectos do cambio climático na viticultura galega
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000