Guia docente 2024_25
Facultade de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
 Materias
  Química dos Produtos Fitosanitarios
   Contidos
Tema Subtema
BLOQUE I 1.- Conceptos básicos: Biodispoñibilidadw, mobilidade, persistencia, carga crítica, resiliencia...etc. Tipos principais de contaminantes: Residuos e fitosanitarios. Tipos de residuos: Residuos Sólidos Urbanos, Residuos industriais, Residuos Mineiros e de Canteiras, Residuos Agrícolas e Industriais. Residuos forestais. Proxectos de investigación relacionados coa química dos produtos fitosanitarios
2.-Tipos de fitosanitarios: Coadxuvantes, Feromonas, Funxicidas, Herbicidas, Insecticidas, Nematicidas, Fitorreguladores e inoculantes, Aceites e outros.
3.-Diferentes clasificacións dos fitosanitarios
BLOQUE II 4.-Comportamento químico no solo dos diferentes fitosanitarios: adsorción-desorción, degradación química e biolóxica, volatilización.
5.-Ciclos biolóxicos dos diferentes fitosanitarios.
BLOQUE III 6.- Relación entre cultivos e produtos fitosanitarios máis utilizados. Boas prácticas agronómicas. Aplicación de fertilizantes, agroquímicos e economía agrícola.
7.- Interacción dos produtos fitosanitarios. Influencia no seu comportamento químico.
8.-Interacción con compoñentes do solo e con elementos inorgánicos.
9. Avaliación de produtos fitosanitarios para a súa comercialización, segundo a lexislación europea vixente.
10.-Relación entre a agricultura e o medio ambiente. Sustentabilidade.
11.-Liñas prioritarias de investigación en España e Europa.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000