Guia docente 2020_21
Facultad de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
 Materias
  Preparación, Transformación e Diversificación na Industria dos Alimentos
   Contidos
Tema Subtema
Bloque 1: Preparación das materias primas: 1.1. Limpeza. Aplicacións en investigación

1.2. Pelado. Aplicacións en investigación

1.3. Selección e clasificación. Aplicacións en investigación
Bloque 2. Redución e aumento de tamaño. Mesturado. Moldeado 2.1. Tipos e equipos utilizados

2.2. Efectos sobre as materias primas

2.3. Aplicacións na Industria de Alimentos

2.4. Aplicacións na investigación

2.5. Deseño de novos produtos utilizando estas operacións
Bloque 3. Extrusión 3.1. Tipos de extrusión e extrusores

3.2. Papel das materias primas e cambios durante a extrusión

3.3. Aplicación da extrusión na Industria de Alimentos

3.4. Aplicacións da extrusión en investigación

3.5. Deseño de novos produtos utilizando a extrusión
Bloque 4. Extracción. Estrujamiento 4.1. Tipos de sistemas utilizados

4.2. Aplicacións na Industria de Alimentos

4.3. Aplicacións en investigación

4.4. Deseño de novos produtos
Bloque 5. Cristalización. Esferificación. 5.1.- Cristalización

5.2.- Esferificación
Bloque 6. Transformacións culinarias 6.1. Cociñado

6.2. Asado e horneado

6.3. Fritura

6.4. Outros sistemas de cociñado
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000