Guia docente 2019_20
Facultade de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
 Materias
  Deseño de Procesos de Mellora e Obtención de Novas Materias Primas para a Industria Gandeira e Agroalimentaria
   Contidos
Tema Subtema
Bloque 1.- Importancia da investigación na mellora da calidade, seguridade e funcionalidade das materias primas tradicionais empregadas nas industrias gandeira e agro-alimentaria, e na procura e deseño de procesos de utilización de novas materias primas 1.1. Calidade de pensos e alimentos. Novos retos
1.2. Seguridade alimentaria. Novos retos
1.3. Funcionalidade de pensos e alimentos. Novos retos
1.4. Produción sustentable de materias primas. Valorización de materiais residuais ou de escaso valor comercial
Bloque 2.- Papel da biotecnoloxía e de novas tecnoloxías de extracción, separación e purificación para a produción e mellora de materias prima 2.1. Biotecnoloxía clásica. Principios xerais e aplicación á materia
2.2. Biotecnoloxía moderna. Principios xerais e aplicación á materia
2.3. Novas tecnoloxías de extracción, separación e purificación. Principios xerais e aplicación á materia
Bloque 3.- Casos concretos de obtención, acondicionamento ou mellora de materias primas (existentes e novas) para as industrias gandeira e/ou agroalimentaria 3.1. Exemplos reais, patentes e artigos de investigación
3.2. Deseño dun novo proceso
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000