Guia docente 2023_24
Facultad de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
 Materias
  Deseño de Procesos de Mellora e Obtención de Novas Materias Primas para a Industria Gandeira e Agroalimentaria
   Contidos
Tema Subtema
Bloque 1. O papel central das materias primas nunha industria alimentaria e de produción de piensos responsable e sustentable, capaz de asgurar unha provisión de alimentos suficiente, segura e de calidade 1.1. O concepto de ""materia prima"" na industria alimentaria e de piensos
1.2. Aspectos xerais relativos aos tipos de materias primas, propiedades nutricionais e físico-químicas, tóxicidade e compostos bioactivos
1.3. Retos actuais da industria alimentaria e da alimentaciión animal relativos ás materias primas: disponibilidade, seguridade, calidade nutricional e organoléptica, funcionalidade, adecuación a dietas especiais, e sostibilidade
Bloque 2. O papel da I+D+i na mellora e procura de materias primas que satisfagan as necesidades nutricionais da sociedade e da industria alimentaria 2.1. A biotecnoloxía clásica como ferramenta para a produción sostible de materias primas
2.2. A biotecnoloxía moderna como ferramenta de obtención de materias primas e sistemas de produción mellorados
Bloque 3. Aspectos legais a considerar na mellora ou desenvolvemento de novas materias primas 3.1. As materias primas e a Seguridade Alimentaria
3.2. Lexislación de "Novos Alimentos"
3.3. Lexislación de "Transxénicos"
Bloque 4.- Exemplos de obtención, acondicionamento ou mellora de materias primas (existentes e novas) para as industrias gandeira e/ou agroalimentaria 3.1. Exemplos reais, patentes e artigos de investigación
3.2. Deseño dun novo proceso
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000