Guia docente 2023_24
Facultade de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
 Materias
  Técnicas Instrumentais para a Análise Agroalimentaria e Medioambiental
   Contidos
Tema Subtema
UNIDADE DIDÁCTICA I. Introdución á Análise Instrumental. TEMA 1. Introdución aos métodos instrumentais de análises para a investigación nos campos agroalimentario e ambiental.
UNIDADE DIDÁCTICA II: Métodos Ópticos e a súa
aplicación na investigación agroalimentaria e
ambiental.
TEMA 2. Métodos ópticos: Xeneralidades.
TEMA 3. Espectroscopía de absorción molecular UV-vis.
TEMA 4. Espectroscopía atómica.
UNIDADE DIDÁCTICA III: Métodos Cromatográficos
aplicados á investigación agroalimentaria e
ambiental.
TEMA 5. Cromatografía: Xeneralidades.
TEMA 6. Cromatografía de líquidos de alta resolución.
TEMA 7. Cromatografía de gases.
UNIDADE DIDÁCTICA IV: Métodos Electroquímicos
na investigación agroalimentaria e ambiental.
TEMA 8. Electrodos.
TEMA 9. Potenciometría.
UNIDADE DIDÁCTICA V: Outras técnicas instrumentais. TEMA 10. Novas técnicas instrumentais ou combinación de técnicas.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000