|
B2 |
Saber aplicar e integrar os seus coñecementos, na compresión de estes, o seu fundamento científico e as súas capacidades de resolución de problemas en contornos novos e definidos de maneira imprecisa, incluíndo contextos de carácter multidisciplinar tanto investigadores como profesionais altamente especializados. |
|
B4 |
Ser capaz de predicir e controlar a evolución de situacións complexas mediante o desenrolo de novas e innovadoras metodoloxías de traballo adaptadas ao ámbito científico/investigador, tecnolóxico ou profesional concreto, en xeral multidisciplinar, no que se desenvolva a súa actividade |
Choose C
|
Code |
Skill |
|
C1 |
Saber integrar os principios básicos do metabolismo intermediario e o seu control encimático e endocrinolóxico |
|
C2 |
Ter adquirido coñecementos do destino e da función das principais moléculas combustíbeis: glícidos, lípidos e proteínas. |
|
C3 |
Ter adquirido e dominar o fundamento metodolóxico da cuantificación e da concentración e actividades hormonais |
|
C4 |
Ter adquirido coñecementos avanzados sobre a estrutura, relacións e funcións dos órganos endócrinos, as hormonas e metabolitos |
|
C5 |
Ser capaz de desenrolar réximes nutricionais para a intervención na patoloxía humana. |
|
C6 |
Ser capaz de desenrolar réximes nutricionais de calidade hixiénico sanitaria |
|
C7 |
Ser capaz de facer unha valoración da composición corporal |
|
C8 |
Saber recoñecer o papel dos nutrientes (hidratos de carbono, lípidos, proteínas e minerais) abarcando o estudo dos procesos da dixestión, absorción e metabolización. |
|
C9 |
Saber avaliar a relación entre hábitos alimentarios e a prevalencia de enfermidades crónicas |
|
C10 |
Ser capaz de facer una valoración nutricional individualizada. |
|
C11 |
Ser capaz de elaborar unha dieta controlada a partir de alimentos e recurso enerxéticos. |
|
C12 |
Ser capaz de planificar dietas a nivel individual e colectivo en distintas situacións fisiolóxicas e/ou patolóxicas e de elaborar un menú-dieta axustado á idade, condición física, traballo, actividade e patoloxía específica de maneira concreta para un suxeito. |
|
C13 |
Entender as principais pautas e indicacións da dieta nas patoloxías ambulatorias máis frecuentes, especialmente na diabetes e na obesidade, ademais da hiperlipemia, alteracións do metabolismo proteico, celíacos, metabolopatías de aminoácidos, etc. |
|
C14 |
Ter adquirido coñecementos da regulamentación española e europea de manipuladores de alimentos |
|
C15 |
Ter adquirido coñecementos das técnicas de conservación e envasado dos alimentos. |
Choose D
|
Code |
Competences |
|
D1 |
|
|
D2 |
|
|
D3 |
|