Guia docente 2015_16
Facultade de Ciencias
Máster Universitario en Nutrición
 Materias
  Dietoterapia
   Contidos
Tema Subtema
TEMA 1 Obesidade. Dietas *hipocalóricas, antes, durante e tras os diferentes tratamentos.
TEMA 2 Soporte nutricional nos trastornos da conduta alimentaria. Anorexia e bulimia.
TEMA 3 Diabetes *Mellitus. Recomendacións internacionais. Dietas por racións. Importancia da dieta en situacións *intercurrentes.
TEMA 4 Soporte nutricional en patoloxías con alteracións no procesamento de *hidratos de carbono. Dieta controlada en *lactosa. Dieta controlada en *fructosa. Soporte nutricional en patoloxías
con alteracións no procesamento de *hidratos de carbono. Dieta controlada en *sacarosa. Dieta restrinxida en *galactosa.
TEMA 5 *Hiperlipemia e risco cardiovascular. Dietas controladas en colesterol e graxas saturadas. Dieta controlada en ácidos *grasos. Dietas modificadas en *triglicéridos de cadea longa e de cadea media. Dietas *cetogénicas.
TEMA 6 Dietas en alteracións do metabolismo *proteico e *aminoacídico. Soporte nutricional na insuficiencia renal aguda e crónica. Síndrome *nefrótico. Soporte nutricional na *Hepatopatía
crónica e transplante *hepático.
TEMA 7 Enfermidade *celíaca. Dieta controlada en glute.
TEMA 8 Soporte nutricional en *matabolopatías dos *aminoácidos. *Fenilcetonuria, *homocistinuria, a enfermidade de ouriños de *jarabe de *arce, o trastorno do ciclo da *urea.
TEMA 9 Dietas controladas en *purinas.
TEMA 10 Metabolismo *hidrosalino. Dieta controlada en sodio. Dieta controlada en *potasio. Dieta na *Hipertensión arterial. Metabolismo *fosfocálcico. Osteoporose. Dieta controlada en calcio.
*Nefrolitiasis.
TEMA 11 Anemia e *hemocromatosis. Dieta controlada en ferro. Enfermidade de Wilson. Dieta controlada en cobre. Dietas adaptadas a patoloxía específica.
TEMA 12 Diarrea e *estreñimiento. Dieta pobre en fibras rica en fibra.
TEMA 13 Soporte nutricional na enfermidade *inflamatoria intestinal. Soporte nutricional en pacientes con *fístulas do tubo dixestivo. Intestino curto. Soporte nutricional no paciente con cirurxía de estómago
/ou esófago. Soporte nutricional no paciente con cirurxía de colon.
TEMA 14 Soporte nutricional en *pancreatitis. Soporte nutricional no paciente con *pancreatectomía.
TEMA 15 Soporte nutricional no paciente *hematológico (transplante de *medula ósea).
TEMA 16 Soporte nutricional no paciente con patoloxía pulmonar. *Fibrosis *quística.
TEMA 17 Soporte nutricional no paciente VIH.
TEMA 18 Soporte nutricional no paciente *séptico e crítico.
TEMA 19 Soporte nutricional no paciente oncolóxico. Síndrome *caquexia-anorexia.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000