Guia docente 2013_14
Facultad de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria. R. D. 1393/2007
 Materias
  Traballo Fin de Máster
   Competencias de materia
Resultados previstos na materia Tipoloxía Resultados de Formación e Aprendizaxe
(*) Coñecer e integrar todos os aspectos relacionados coa *normalización e lexislación no ámbito da *fitopatología, de modo que os poida aplicar dentro de actividades de I+*D+i e *transferencia, prestando especial atención á seguridade e *trazabilidad ("*farm *to *fork")
saber
A1
(*)Coñecer e comprender os procesos tecnolóxicos de produción, transformación e conservación de alimentos, con especial atención na investigación, desenvolvemento, *transferencia e *implementación de novas tecnoloxías *respetuosas coa calidade dos alimentos.
saber
A2
(*)Coñecer e comprender os sistemas de xestión *medioambiental relacionados cos procesos produtivos das industrias agrarias e *alimentarias, co fin de capacitar ao alumno para desenvolver actividades de investigación nos procesos de *detección de *residuos, así como no seu procesado, *eliminación e/ou valorización; e doutra banda capacitalo para transferir ao sector produtivo os avances en investigación en materias de redución de impactos das actividades *agroalimentarias.
saber
A3
(*)Capacidade para desenvolver investigacións no campo da *fitopatología á vez que a *sostenibilidad do medio natural co uso de correctas tecnoloxías *mediambientales
saber facer
A4
(*)Capacidade para desenvolver investigacións no campo da xestión *integral eficaz de riscos *alimentarios, en particular orientadas ao desenvolvemento de novos sistemas de *detección e *alerta *temprana de crises de carácter *agroalimentario.
saber facer
A5
(*)Capacidade para investigar e desenvolver novos procesos de fabricación e conservación de alimentos
saber facer
A6
(*)Capacidade para investigar, deseñar e desenvolver novas técnicas de protección de cultivos.
saber facer
A7
(*)Desenvolver habilidades de análises, sínteses e xestión da información para contribuír á organización e *planificación de actividades de investigación no sector *agroalimentario
Saber estar / ser
B1
(*)Adquirir capacidade na resolución de *problemaspara facilitar tómaa de decisións en casos concretos de dificultades no desenvolvemento da actividade de investigación.
Saber estar / ser
B2
(*)Adquirir habilidades e destrezas de traballo en equipo, sexan ou non de carácter *multidisciplinar, e en contextos tanto nacionais como internacionais, recoñecendo a *diversidad de puntos de vista, así como o pouso das distintas escolas ou formas de facer.
Saber estar / ser
B3
(*)Desenvolver habilidades persoais de *razonamiento crítico e *constructivo para mellorar o funcionamento dos proxectos de investigación en que intervén.
Saber estar / ser
B4
(*)Ser capaz de adaptarse a novas situacións, con grandes doses de creatividade e ideas para asumir o liderado de investigadores.
Saber estar / ser
B5
(*)Desenvolver iniciativas e espírito *emprendedor con especial preocupación pola calidade de vida
Saber estar / ser
B6
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000