Guia docente 2013_14
Facultade de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria. R. D. 1393/2007
 Materias
  Procesos de Transformación na Industria Alimentaria
   Contidos
Tema Subtema
(*)Tema 1.- Operacións *preliminares (*)1.1. Introdución ás operacións *preliminares *delas materias primas. 1.1. Limpeza. Aplicacións para a investigación1.2. Pelado. Aplicacións para a investigación1.3. Selección e clasificación. Aplicacións para a investigación
(*)Bloque *II. Redución e aumento de tamaño. Mesturado. Moldeado. (*)*II.1. Tipos e equipos utilizados.*II.2. Efectos sobre as materias primas *II.3. Aplicacións na industria de *alimentosII.4. Aplicacións para a *investigaciónII.5. Deseño de novos produtos utilizando estas operacións
(*)Bloque *III. *Extrusión (*)*III.1. Introdución e funcións da tecnoloxía da *extrusión.*III.2. Tipos de *extrusión e *extrusoresIII.3. Papel das materias primas e cambios durante a *extrusiónIII.4. Aplicación da *extrusión na industria de *alimentosIII.5. Aplicacións da *extrusión en *investigaciónIII.6. Deseño de novos produtos utilizando a *extrusión
(*)Bloque *IV. *Extracción. *Estrujamiento (*)*IV.1. *Pricipios *generalesIV.2. Tipos de sistemas *utilizadosIV.3. Aplicacións na Industria de *AlimentosIV.4. Aplicacións en *InvestigaciónIV.5. Deseño de novos produtos
Bloque V. Cristalización. Esferificación. Transformaciones culinarias
V.1.- Cristalización
V.2.- Esferificación
V.3.- Transformaciones culinarias
V.3.1. Cocinado
V.3.2. Asado y horneado
V.3.3. Fritura
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000