Guia docente 2013_14
Facultad de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria. R. D. 1393/2007
 Materias
  Mellora Vexetal
   Contidos
Tema Subtema
(*)Tema I. Introdución e principios (*)1) Bases de mellóraa. 2) Análise xenética de *careacteres cuantitativos. Manexo de xenes *cualitativos. 3) As poboacións. A reprodución e as causas de variación.
(*)Bloque *II. *Técinicas en Mellora tradicional (*)4) *Poliploides. 5) *Hibridación, mellora en *autógamas, mellora en *alógamas.
(*)Bloque *III. *Biotecnología e Mellora *vegetal. (*)6) *Biotecnología e agricultura. 7) ferramentas básicas en *biotecnología
(*)Bloque *IV. Métodos para xerar variabilidade (*)8) Variación *somaclonal. 9) *Hibridación *somática. 10) *Polinización e *fertilización in vitro
(*)*Blque *V. Bancos de *germoplasma, a *propagación e a conservación de *germoplasma (*)11) *Micropropagación. semente sintética. *Consrvación de *germoplasma in vitro.
(*)Bloque VIN. Algunhas aplicacións prácticas. (*)1) Un modelo de selección *clonal en vide.2) A *certificación sanitaria en vide3) *Obtención de plantas libres de virus en vide4) Un modelo de banco de *germoplasma para vide
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000