Guia docente 2013_14
Facultad de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria. R. D. 1393/2007
 Materias
  Materias Primas
   Bibliografía. Fontes de información

Bibliografía básica sobre química e bioquímica das materias primas alimentarias:

–   Damodaran S, Parkin K & Fennema OR. “Fennema's food chemistry”. Taylor & Francis, New York, 2008

–   Cheftel J & Cheftel H. “Introducción a la bioquímica y tecnología de los alimentos”. Acribia, Zaragoza, 1999

–   Belitz HD & Grosch W. “Química de los alimentos”. Acribia, Zaragoza, 1997

Bibliografía básica sobre biotecnoloxía e microbioloxía:

–   Rogers PL & Fleet GH.  “Biotechnology and the food industry”. Gordon and Breach, Yverdon (Switzerland), 1989

–   Wiseman A. “Manual de biotecnología de las enzimas”. Acribia, Zaragoza, 1991

–   Hutkins RW. “Microbiology and technology of fermented foods”. Blackwell Publishing, Ames (Iowa), 2006

Bibliografía básica sobre enxeñería alimentaria:

–   Earle RL. “Ingeniería de los alimentos”. Acribia, Zaragoza, 1998

–   Scott Smith J & Hui YH. “Food processing: principles and applications”. Blackwell Publishing, Ames, 2004

Outras fontes de información:

Páxinas web e documentos oficiais da FAO, EFSAN, UE, Ministerios, Consellerías e demais organismos e institucións oficiais relacionadas coa produción, disponibilidade, procesado e problemas asociados coas materias primas para uso alimentario.

Bases de datos de bibliografía científica, disponibles a través dos servicios da Biblioteca da Universidade de Vigo (Scopus, SciFinder, Biological Abstracts, Food Sciences and Technology Abstracts...).

Bases de datos de lexislación xeral (EURLEX, IBERLEX, ARANZADI) e alimentaria nas páxinas oficiais da UE, Ministerios, Consellerías e institucións relacionadas coa alimentación.

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