Guia docente 2013_14
Facultade de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria. R. D. 1393/2007
 Materias
  Materias Primas
   Contidos
Tema Subtema
Bloque I. Introdución á asignatura e seguridade alimentaria 1. Concepto clásico e actual das “materias primas na industria alimentaria”
2. Importancia das materias primas na seguridade e calidade dos alimentos
3. Enfoque da asignatura: importancia da investigación na mellora das materias primas tradicionais e na búsqueda e desenvolvemento de procesos de utilización de novas materias primas
Bloque II. Caracterización bioquímica e nutricional dos compoñentes básicos das materias primas 1. Importancia do contido e actividade de auga
2. Propiedades físico-químicas e sensoriais máis relevantes dos principais grupos de biomoléculas que constitúen os alimentos
3. Importancia nutricional de cada unha das biomoléculas dos alimentos
Bloque III. Propiedades tecnolóxicas e funcionais das biomoléculas que constitúen as materias primas alimentarias 1. Propiedades tecnolóxicas de carbohidratos, aminoácidos/péptidos/proteínas e lípidos
2. Propiedades funcionais: probióticos e prebióticos, péptidos bioactivos, fitosteroles, antioxidantes...
3. Aplicacións actuais e potenciais coma materias primas na industria alimentaria
Bloque IV. Regulamento das materias primas alimentarias 1. Aspectos xerais da lexislación alimentaria e fontes de información: Scadplus, AESAN, Código alimentario Español, Codex Alimentarius, EFSA
2. Lexislación de aditivos, aromas e enzimas
3. Control da importación/exportación de materias primas
Bloque V. Novas materias primas: "Novel Food" e materias primas tranxénicas 1. Definición de "Novel Food". Lexislación básica
2. Definición de "materias primas tranxénicas". Fundamentos básicos da obtención de organismos modficados xenéticamente. Finalidade e consecuencias. Lexislación alimentaria actual
Bloque VI. Valorización de subproductos da industria agroalimentaria coma fontes de materias primas 1. Concepto de subproduto e residuo
2. Potencial dos subprodutos da industria agroalimentaria coma fontes de materias primas alimentarias
3. A biotecnoloxía coma ferramenta de valorización
4. Novas tecnoloxías aplicadas á valorización
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000