Bloque II. Caracterización bioquímica e nutricional dos compoñentes básicos das materias primas |
1. Importancia do contido e actividade de auga
2. Propiedades físico-químicas e sensoriais máis relevantes dos principais grupos de biomoléculas que constitúen os alimentos
3. Importancia nutricional de cada unha das biomoléculas dos alimentos |
Bloque III. Propiedades tecnolóxicas e funcionais das biomoléculas que constitúen as materias primas alimentarias |
1. Propiedades tecnolóxicas de carbohidratos, aminoácidos/péptidos/proteínas e lípidos
2. Propiedades funcionais: probióticos e prebióticos, péptidos bioactivos, fitosteroles, antioxidantes...
3. Aplicacións actuais e potenciais coma materias primas na industria alimentaria |
Bloque IV. Regulamento das materias primas alimentarias |
1. Aspectos xerais da lexislación alimentaria e fontes de información: Scadplus, AESAN, Código alimentario Español, Codex Alimentarius, EFSA
2. Lexislación de aditivos, aromas e enzimas
3. Control da importación/exportación de materias primas |
Bloque VI. Valorización de subproductos da industria agroalimentaria coma fontes de materias primas |
1. Concepto de subproduto e residuo
2. Potencial dos subprodutos da industria agroalimentaria coma fontes de materias primas alimentarias
3. A biotecnoloxía coma ferramenta de valorización
4. Novas tecnoloxías aplicadas á valorización
|