Guia docente 2013_14
Facultad de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria. R. D. 1393/2007
 Materias
  Contaminación Biótica de Alimentos
   Contidos
Tema Subtema
Tema 1.- Procedencia dos microorganismos vehiculados polos alimentos. Diversidade de hábitats microbianos. Aire.Suelo. Auga. Plantas. Biopelículas. Distribución de microorganismos na industria alimentaria.
Tema 2. Os microorganismos e a industria alimentaria. Alteración de alimentos. Novas estratexias para o deseño de procedimentos, de limpeza e desinfección.
Tema 3. Factores que afectan o crecimento e supervivencia dos microorganismos nos alimentos Modelos e técnicas de investigación en Microbiología predictiva.
Tema 4. Bacterias productoras de enfermidades transmitidas por alimentos. Investigación, técnicas de detección, control e prevención.
Tema 5. Virus e outras partículas transmitidas por alimentos. Investigación, técnicas de detección, control e prevención.
Tema 6. Fungos, algas e cianobacterias productoras de toxinas. Investigación, técnicas de detección, control e prevención.
Tema 7. Parásitos transmitidos por alimentos. Investigación, técnicas de detección, control e prevención.
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000