Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria. R. D. 1393/2007
Descritores
Cr.totais
Sinale
Curso
Cuadrimestre
3
OP
1
1c
Lingua de impartición
Prerrequisitos
Coordinador/a
Rodríguez Rajo, Fco. Javier
Correo-e
javirajo@uvigo.es
Profesorado
Rodríguez Rajo, Fco. Javier
Web
Descrición xeral
O alimentos procesados expoñense a una serie de condicions controladas para adaptalos a un estado de seguridade, durabilidade e apetencia que implica modificar parámetros biolóxicos, físicos e químicos dos alimentos e/ou das súas materias primas. De xeito inevitable, tamén poden ocurrir cambios indesexables que é preciso minimizar ou evitar. Os procesos físico-químicos que sufren os alimentos poden continuar tamén durante o almacenamento. Esto dependerá da súa composición química, do tipo de envase e das condicions de almacenamento e distribución. Todos estos factores determinan a vida útil dos alimentos. Nesta asignatura farase un análisis global dos procesos físico-químicos que conducen a degradación dos alimentos tomando como punto de partida a súa composición e as condicions de procesado e almacenamento. Unha vez establecidos éstos, analizaránse os principais métodos para facer prediccions de vida útil.