Guia docente 2013_14
Facultad de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia y Tecnología Agroalimentaria. R. D. 1393/2007
 Asignaturas
  Química y Bioquímica Alimentaria
Guía Materia
DATOS IDENTIFICATIVOS 2013_14
Asignatura Química e Bioquímica Alimentaria Código O01M032V01122
Titulacion
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria. R. D. 1393/2007
Descriptores Cr.totales Carácter Curso Cuatrimestre
3 OP 1 1c
Lengua Impartición
Prerrequisitos
Coordinador/a
Rodríguez Rajo, Fco. Javier
Correo-e javirajo@uvigo.es
Profesorado
Rodríguez Rajo, Fco. Javier
Web
Descripción general O alimentos procesados expoñense a una serie de condicions controladas para adaptalos a un estado de seguridade, durabilidade e apetencia que implica modificar parámetros biolóxicos, físicos e químicos dos alimentos e/ou das súas materias primas. De xeito inevitable, tamén poden ocurrir cambios indesexables que é preciso minimizar ou evitar. Os procesos físico-químicos que sufren os alimentos poden continuar tamén durante o almacenamento. Esto dependerá da súa composición química, do tipo de envase e das condicions de almacenamento e distribución. Todos estos factores determinan a vida útil dos alimentos. Nesta asignatura farase un análisis global dos procesos físico-químicos que conducen a degradación dos alimentos tomando como punto de partida a súa composición e as condicions de procesado e almacenamento. Unha vez establecidos éstos, analizaránse os principais métodos para facer prediccions de vida útil.
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000