Guia docente 2013_14
Facultad de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria. R. D. 1393/2007
 Materias
  Bioestatística e Deseño Experimental
   Contidos
Tema Subtema
I. INTRODUCCIÓN. Introducción á materia: Profundar na estadística multivariable e o seu aplicación a situacións concretas na investigación do campo alimentario.
II. PROBAS DE HIPÓTESE. Visión xeral das probas de hipótese.Conceptos de hipótese nula e alternativa. Requisitos necesarios para expolas.
III. ANOVA. Analisis de varianza dunha e varias vias e as súas aplicacións en investigación. Coñecer os requisitos necesarios para poder expor este tipo de análise con fiabilidade. Estudo de casos reais en investigación.

IV. REGRESIÓN SIMPLE E CALIBRACIÓN. Diferenzas entre regresión e calibración. Calibración e os seus fundamentos: Interpretación e aplicacións. Validación do axuste.
V. CALIBRACIÓN MULTIVARIADA. Técnicas de recoñecemento de pautas. Análise en compoñentes principais e factorial, e as súas aplicacións en investigación. Recoñecemento supervisado e non supervisado de pautas. Aplicacións en investigación.
VI. INTRODUCCIÓN AO DESEÑO DE EXPERIMENTOS. Introdución. Fontes de variabilidade nos deseños. Estapas na sua xeración. Matrices de experiencias de screening: matrices factoriales.
VII. DESEÑO DE EXPERIMENTOS. Superficies de respostas. Deseños clásicos e alternativos. Aplicacións do deseño de experimentos na investigación.
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000