Guia docente 2013_14
Facultad de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria. R. D. 1393/2007
 Materias
  Bioclimatoloxía
   Contidos
Tema Subtema
(*)Introdución á *Bioclimatología (*)1) Concepto e situación da *Bioclimatología.2) Natureza, estrutura, funcionamento e evolución dos sistemas3) A relación dos seres vivos co medio4) Metodoloxías de traballo e investigación en *Bioclimatología.5) Clima *agrícola e *microclimas6) *Fenología7) Períodos críticos e estados de máxima sensibilidade.
(*)Tema 2. Clasificacións, índices e *diagramasclimáticos (*)1) *Indices *climáticos2) Clasificación *climática de *Thornthwaite.3) Clasificación *Agroclimática de *Papadakis4) *Diagramas *ombrotérmicos de *Gaussen5) *Indices *bioclimaticos máis utilizados en *viticultura
(*)Tema 3. *Bioclimatología e *Viticultura. (*)1) O Ciclo da vide2) *Fenología e *periodos críticos.3) Esixencias *climáticas.4) Influencia dos factores do clima na produción e na calidade5) Índices *bioclimáticos6) Efectos do cambio *climático na *viticultura galega
(*)Tema 4. *Confort *climático (*)1) Concepto de *confort *climático.2) Ambiente e *confort *térmico.3) Contribución dos factores do ambiente *climático.4) Temperatura *operativa, equivalente e eficaz.5) *Confort e *disconfort *térmico. Modelos.6) Zona de *confort.7) *Confort *climático nas explotacións *ganaderas8) Ambiente *térmico nos espazos abertos.
(*)Tema 5. O cambio *climático (*)1) Historia e evidencias do cambio *climático2) Efectos sobre o home3) Efectos sobre os *ecosistemas e as actividades produtivas4) Efectos sobre a saúde e o *confort5) O cambio *climático en Galicia
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000