Guia docente 2019_20
Facultade de Ciencias
Grao en Enxeñaría Agraria
 Materias
  Prevención de riscos laborais
   Contidos
Tema Subtema
1.- Conceptos básicos sobre seguridade e saúde no traballo 1.1- Concepto de Saúde Laboral
1.2- Concepto de Prevención de Riscos Laborais
1.3- Tipos de Dano
1.4- Perigo e Risco
1.5- Lexislación básica e organismos relacionados coa Prevención de Riscos Laborais
2.- Condicións de seguridade no traballo 2.1- Risco por incendio
2.2- Risco eléctrico
2.3- Riscos asociados á maquinaria e ferramentas
2.4- Riscos asociados ao lugar de traballo
2.5- Riscos asociados á manipulación de cargas
3.- Axentes físicos de risco 3.1- Tensión térmica
3.2- Ruído
3.3- Vibracións
3.4- Radiacións
4.- Axentes biolóxicos de risco 4.1- Definicións e clasificación dos axentes biolóxicos de risco
4.2- Aspectos principais da lexislación correspondente. Deberes do empresario
4.3- Metodoloxías de avaliación do risco por axentes biolóxicos
5.- Axentes químicos de risco 5.1- Axentes químicos perigosos
5.2- Etiquetaxe e fichas de seguridade
5.3- Exposición e metabolismo
6.- Equipos de protección individual (EPIs) 6.1- Selección do calzado de uso profesional
6.2- Selección da protección auditiva
6.3- Selección dos cascos de uso profesional
6.4- Selección das luvas de protección
6.5- Selección da roupa de protección
6.6- Selección da protección ocular
6.7- Selección dos equipos de protección das vías respiratorias
7.- Exemplos de prevención de riscos nas
industrias agroalimentarias
7.1- Prevención de riscos laborais en adegas
7.2- Prevención de trastornos musculoesqueléticos para traballadores do sector da conserva do atún
8.- Instrumentos básicos de xestión da prevención
de riscos laborais
8.1- Introdución. Lexislación e conceptos básicos
8.2- Avaliación de riscos
8.3- Planificación e execución de medidas de prevención
8.4- Organización da prevención. Normas legais vixentes
8.5- Organismos públicos relacionados coa seguridade e saúde no traballo
9.- Primeiros auxilios 9.1- Primeiros auxilios
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000