Guia docente 2019_20
Facultade de Ciencias
Grao en Enxeñaría Agraria
 Materias
  Operacións básicas I
Guía Materia
DATOS IDENTIFICATIVOS 2019_20
Materia Operacións básicas I Código O01G281V01915
Titulacion
Grao en Enxeñaría Agraria
Descriptores Cr.totais Carácter Curso Cuadrimestre
6 OP 4 1c
Lingua impartición
Prerrequisitos
Departamento Enxeñaría química
Coordinador/a
Parajó Liñares, Juan Carlos
Correo-e jcparajo.correo@gmail.com
Profesorado
Parajó Liñares, Juan Carlos
Penín Sánchez, Lucía
Web
Descrición xeral A materia "Operación Básicas I" forma ós alumnos nos fundamentos do fluxo de fluidos e da transmisión de
calor, así como nas principais operacións básicas baseadas nestes mecanismos que son de interés na
industria alimentaria.
Esta materia, de carácter obligatorio, impártese iguamente en terceiro curso do Grao en Ciencia e Tecnoloxía
dos Alimentos. Os alumnos xa deben ter cursado materias de ciencias básicas relacionadas coas
matemáticas, física y química; e deben posuir formación máis específica en ciencias relacionadas cos
alimentos. Ademáis, deben ter cursado a materia "Introducción á Enxeñaría Química". Esta formación
capacita ós alumnos para cursar con éxito a materia "Operacións Básicas I" que, xunto coa sua continuación,
"Operacións Básicas II", permiten ós alumnos adquirir unha base teórica e descriptiva suficiente e poder
realizar cálculos implicados no diseño das distintas operacións implicadas nos cálculos de deseño das
industrias alimentarias.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000