Educational guide 2023_24
Facultade de Ciencias
Grao en Enxeñaría Agraria
 Materias
  Termotecnia
   Contidos
Tema Subtema
1.- CONCEPTO DE TERMOTECNIA 1.1.- Concepto de Termotecnia
1.2.- Orixe e evolución da Termotecnia
1.3.- Campos de interese para o Graduado en Enxeñería Agraria
1.4.- Colección de Taboas, Gráficas e Ecuacións de Transmisión de Calor
2.- HUMIDIFICACIÓN, DESHUMIDIFICACIÓN E SECADO 2.1.- Conceptos básicos
2.2.- Diagrama psicrométrico
2.3.- A humidade na conservación de productos frescos
3.- TRANSMISIÓN DE CALOR 3.1.- Mecanismos de transmisión de calor: conducción, convección e radiación
3.2.- Casos particulares de interese na industria agroalimentaria
3.3.- Asociación de resistencias
3.4.- Cálculo do espesor crítico dun aislante
3.5.- Módulos adimensionais e ecuacións empíricas para o cálculo do coeficiente de convección
3.6.- Propiedades térmicas dos alimentos
4.- CAMBIADORES DE CALOR 4.1.- Xeneralidades
4.2.- Clasificación e características xerais dos cambiadores de calor
4.3.- Analise dun cambiador de calor de paso sinxelo
4.4.- Diferencia de temperaturas media logarítmica (gráficas de Turton)
4.5.- Eficacia-número de unidades de transferencia
5.-ILLAMENTOS TÉRMICOS 5.1.- Propiedades dos illamentos térmicos
5.2.- Características e fabricación de materiais aillantes
5.3.- Cálculo do espesor do material de illamento
6. EVAPORADORES 6.1.- Características e función dos evaporadores
6.2.- Esquema dun evaporador simple, dobre e múltiple. Capacidade de Evaporación
6.3.- Tipos de evaporadores
6.4.- Accesorios dos evaporadores
6.5.- Cálculo dun evaporador simple
6.6.- Cálculo de evaporadores múltiples
7.- SISTEMAS DE PRODUCCIÓN DE FRÍO 7.1.- Producción de frío
7.2.- Sistemas de producción de frío
7.3.- Potencia frigorífica en instalacións agroalimentarias
7.4.- Illamento de almacenes frigoríficos
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | Spain | Tlf: +34 986 812 000