(*)AXENTES DE DETERIORO |
(*)AXENTES *CAUSALES DA ALTERACIÓN DOS ALIMENTOS. Clasificación. Tipos de alteracións que producen. Modo de combatelos. Métodos xerais de conservación. |
(*)CONSERVACIÓN POR CALOR |
(*)CONSERVACIÓN DOS ALIMENTOS POR ACCIÓN DA CALOR. *Pasterización e *apertización. Etapas do proceso de *apertización. - Tratamento *térmico. *Enfriamiento.- Operacións *complementarias. - *Termobacteriología. - *Determinación da *termorresistencia *microbiana- Cálculo de tratamentos *térmicos.- Valoración da eficacia letal das *gráficas de *calentamiento-*enfriamiento. |
(*)OUTROS MÉTODOS DE DESTRUCIÓN DE *MICROORGANISMOS E *ENZIMAS |
(*)Métodos *térmicos: *calentamiento por *microondas, *calentamieto *óhmico. Métodos non *térmicos: *presurización, pulsos eléctricos, pulsos de luz, campos *magnéticos *oscilantes. Tratamentos combinados: *manosonicación, *manotermosonicación. |
(*)CONSERVACIÓN DOS ALIMENTOS POR *IRRADIACIÓN. |
(*)Natureza das radiacións *ionizantes. Niveis de utilización. Efectos sobre as moléculas orgánicas, *microorganismos e *enzimas. Unidades e *dosimetría. Fontes de radiación. Plantas de radiación. Problemas que suscita a utilización das radiacións *ionizantes. Utilizacións prácticas |