Guia docente 2015_16
Facultade de Ciencias
Grao en Enxeñaría Agraria
 Materias
  Operacións básicas II
   Resultados de aprendizaxe
Resultados previstos na materia Resultados de Formación e Aprendizaxe
Coñecer os fundamentos da transferencia de materia B1
C2
C27
C29
C30
Coñecer as operacións básicas que conforman un proceso de fabricación de alimentos (concretamente: destilación, secado, liofilización, extracción, filtración con membranas, adsorción, intercambio iónico, axitación e mestura). A2
B1
B4
B7
B9
B12
C2
C4
C23
C27
C28
C29
C30
C38
Comparar entre distintas técnicas dentro de cada operación básica e seleccionar a mellor para cada caso. A2
B1
B7
B9
B12
C2
C27
C29
C30
Especificar equipos (tipo e dimensións) para a elaboración de alimentos (torres de destilación, equipos de extracción sólido-líquido, secadeiros, sistemas e columnas de adsorción ou cambio iónico, unidades de membranas, etc.) A2
B1
B7
B9
B12
C1
C2
C4
C27
C28
C29
C30
Simular procesos e operacións industriais A2
B7
B12
C1
C2
C4
C27
C28
C29
C30
Saber buscar información, organizala e elaborar (en equipo) un traballo sobre unha operación básica ou un proceso de fabricación, etc. e expoñelo ante un público, de maneira clara e amena, nun tempo limitado. A4
B2
C4
C27
C29
Aplicar os coñecementos sobre as operacións básicas non só a materias primas senon tamén a subproductos e residuos da industria, nun contexto de valorización económica e cuidado do medioambiente B1
C23
C38
Adquirir a base necesaria para ampliar coñecementos no tema das operacións unitarias. A5
Adquirir habilidades para traballar nun laboratorio de química B1
B2
C23
C27
C28
C38
Coñecer procesos de fabricación de alimentos. A2
B1
B7
B9
B12
C2
C27
C29
C30
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000