Guia docente 2013_14
Facultad de Ciencias
Grado en Ingeniería Agraria
 Asignaturas
  Fitotecnia
   Contenidos
Tema Subtema
(*) Sistemas agrícolas y agricultura (*)*Introducción a los sistemas *agrícolas:El suelo, la planta y los sistemas *agrícolas. Sistemas *agrícolas en España. Alimentación y agricultura
(*)El agua y la riega (*)*Evapotranspiración y necesidades *hídricas de los cultivos. Medida de la *evapotranspiración. Análisis de la *evapotranspiración de los cultivos. Cálculo de lana *evapotranspiración de referencia. *Coeficientes de cultivo. Cálculo de las necesidades *hídricas. Métodos de riega y *programación de la riega.
(*)Crecimiento y desarrollo de los cultivos (*)*Fotosíntese, respiración y *productividade de *los cultivos. *Interceptación y eficiencia de la radiación. *Densidade *y competencia. *Estres *hídrico *productividade, eficiencia de uso del agua.
TEMA 4. CRECIMENTO E DESENVOLVEMENTO DOS CULTIVOS
4.1. Crecemento e desenvolvemento: características e cuantificación
4.2. Tempo térmico
4.3. Efectos do fotoperíodo sobre o desenvolvemento dos cultivos
4.4. Efectos da vernalización sobre o desenvolvemento
4.5. Interaccións entre crecemento e desenvolvemento
4.6. Produtividade e factores que a afectan
TEMA 5. ACCION LIMITANTE DOS FACTORES DO CLIMA 5.1. Efectos do clima a diferentes escalas: meso e microclima
5.2. Influencia da temperatura na produtividade e a calidade das colleitas
5.3. Efectos das temperaturas extremas.
5.4. Xeadas e defensa contra es xeadas
5.5. Cultivos protexidos. Tipos, efectos e características.
5.6. Influencia doutros factores do ambiente climático (luz, ventos, HR, etc)
TEMA 6. ACCION LIMITANTE DOS FACTORES DO SOLO 6.1. Papel do solo na produtividade dos cultivos.
6.2. Fertilidade física, labores e a súa influencia na produtividade.
6.3. Obxectivos das labores
6.4. Influencia do contido en auga do solo nos labores agrícolas. Tempero.
6.5. Labores tradicionais
6.6. Riscos asociados os labores
6.7. Labores de conservación
TEMA 7. ELEMENTOS ESENCIALES, FERTILIZANTES E FERTILIZACION 7.1. Elementos esenciais e fertilidade química.
7.2. Fertilidade, adubos e fertilizantes
7.3. Fertilización e o diagnóstico nutricional
7.4. Influencia na produción e na calidade das colleitas
7.5. Problemas asociados o emprego dos fertilizantes
TEMA 8. SISTEMAS DE CULTIVO E ROTACIONS 8.1. Tipos de sistemas de cultivo
8.2. Os sistemas de cultivo tradicionais de Galicia
8.3. Rotacións de cultivos
8.4. Agrogandeiría e Sistemas agroforestais
8.5. A PAC
TEMA 9. INFLUENCIA DOS ESTRÉS DE ORIXE BIÓTICO NO RENDEMENTO E A CALIDAD DAS COLLEITAS. 9.1. Pragas e doenzas dos cultivos
9.2. Defensa fitosanitaria
9.3. Competencia
9.4. Ecoloxía e control de las malas herbas
9.5. Herbicidas
9.6. Implicacións ambientais do usos de agroquímicos
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000