Guia docente 2019_20
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Xestión da calidade
   Contidos
Tema Subtema
MÓDULO 1. FUNDAMENTOS DA CALIDADE: CONCEPTOS, FERRAMENTAS E TÉCNICAS 1.1. Conceptos básicos. Definicións.
1.2. Evolución do concepto de calidade
1.3. Decálogo da calidade
1.4. Erros a evitar en relación á calidade
1.5. Os gurus da calidade
1.6. Ferramentas e técnicas de calidade
MÓDULO 2. SISTEMAS DE XESTIÓN DA CALIDADE 2.1. Principios básicos da xestión da calidade
2.2. Evolución histórica da xestión da calidade: control, aseguramento e xestión da calidade
2.3. A xestión por procesos
2.4. Documentación dun SXC
MÓDULO 3. O SISTEMA DE XESTIÓN DA CALIDADE DA NORMA ISO 9001 3.1. Obxecto e campo de aplicación
3.2. Referencias normativas
3.3. Termos e definicións
3.4.Contexto da organización
3.5. Liderado
3.6.Planificación
3.7. Apoio
3.8. Operación
3.9. Avaliación do desempeño
3.10. Mellora
MÓDULO 4. AUDITORIA E CERTIFICACIÓN DO SISTEMA DE XESTIÓN 4.1. Principios básicos das auditorías de sistemas de xestión
4.2. Tipos de auditorias
4.3. Fases da auditoria
4.4. Certificación do sistema de xestión
MÓDULO 5. ESTÁNDARES DE XESTIÓN DA CALIDADE HIXIÉNICO-SANITARIA NA INDUSTRIA ALIMENTARIA. SISTEMAS DE XESTIÓN DA SEGURIDADE ALIMENTARIA ISO 22000 5.1. Obxecto e ámbito de aplicación
5.2. Requisitos para a súa implantación e mantenemento
MÓDULO 6. OUTROS PROTOCOLOS DE XESTIÓN DA SEGURIDADE ALIMENTARIA: IFS, BRC 6.1. Normas IFS
6.2. Normas BRC
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000