Guia docente 2023_24
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Ciencia e tecnoloxía dos produtos pesqueiros
   Metodoloxía docente
Metodoloxías   ::  Guia de metodoloxias docentes
  Descrición
Lección maxistral Leccións maxistrais nas que se exporán os aspectos máis importantes da materia
ao estudante, con apoio de presentacións en Power Point, lousa e transparencia e con material
dispoñible MooVi
Seminario Levarán a cabo diferentes actividades orientadas cara a temas específicos relacionados coa
Ciencia e a Tecnoloxía dos Produtos Pesqueiros, que permitan profundar e complementar as leccións maxistrais.

Elaboraranse traballos utilizando diferentes ferramentas TIC para aplicar a aprendizaxe colaborativo na aula e fóra dela.

Traballarase de forma individual ou en grupo.
Prácticas de laboratorio Realizásense actividades onde se aplicarán as destrezas e coñecementos adquiridos nas
clases teóricas.
Baixo a supervisión do profesor, os alumnos levarán a cabo estas actividades seguindo os
protocolos e utilizando os materiais fornecidos durante as prácticas. As prácticas serán
obrigatorias e indispensables para superar a materia. Permitirase unha falta a condición de que
esta sexa xustificada. Os alumnos terán que elaborar unha memoria de prácticas.
Saídas de estudo Realizaranse, sempre que a situación sanitaria permítao, visitas a empresas relacionadas coa industria pesqueira
Traballo tutelado Elaboraranse traballos utilizando diferentes ferramentas TIC para aplicar a aprendizaxe colaborativo na aula e fóra dela.

Traballarase de forma individual ou en grupo.

O alumno terá que realizar procuras bibliográficas, recollida de información, redacción,
exposición e defensa do traballo.
Realizarase un seguimento do traballo en tutorías.
Seminario levarán a cabo diferentes actividades orientadas cara a temas específicos relacionados coa Ciencia e a Tecnoloxía dos Produtos Pesqueiros, que permitan profundar e complementar as leccións maxistrais.
Resolución de problemas de forma autónoma Proporanse casos prácticos e actividades para facer de forma autónoma
Presentación Os alumnos elaborarán de forma individual ou en grupo un traballo sobre algún/vos de o tema/*s propostos, que estarán en relación con algún aspecto concreto da materia. O alumno terá que realizar procuras bibliográficas, recollida de información, redacción, exposición e defensa do traballo.
Aprendizaxe-servizo Ofréceselle ao estudiantado participar de forma voluntaria no proxecto "Alimentando un futuro
sustentable" dedicado á produción e o consumo responsable, a fame cero, a industria de
alimentos e a innovación. A participación será voluntaria. Os alumnos participantes recibirán
material de apoio que deberán ampliar mediante procura bibliográfica. Traballarán en equipo.
Realizarán actividades divulgativas online e/ou presenciais en formato de xornada/taller/charla nos
centros implicados.
A aplicación desta metodoloxía está condicionada á súa aprobación na convocatoria ApS 22-23.
Para os alumnos que non participen nesta actividade, esta metodoloxía será substituída por traballos individuais ou en grupo.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000