Guia docente 2023_24
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Ciencia e tecnoloxía da carne
   Resultados previstos na materia
Resultados previstos na materia Resultados de Formación e Aprendizaxe
*RA1: Que o alumno sexa capaz de analizar unha situación nunha industria *cárnica, sexa capaz de tomar decisións e de resolver problemas con iniciativa e creatividade e ademais sexa capaz de transmitir esas decisións ou solucións aos demais A2
B2
C12
C14
C15
C21
D1
D5
D7
D8
*RA2: Que comprenda o proceso de transformación do músculo en carne, os fenómenos físicos, físico-químicos e puramente químicos que teñen lugar nesta etapa e a influencia do desenvolvemento destes fenómenos nas características e atributos de calidade do produto final. C2
C5
C6
C14
*RA3: Que coñeza os parámetros de calidade tanto *organoléptica como *composicional e hixiénica da carne e os factores dos que estes dependen. C2
C14
C21
*RA4: Que coñeza cales son os métodos de conservación máis utilizados na carne fresca. C5
C6
C12
C14
C15
C21
*RA5: Que coñeza, así mesmo, os diferentes produtos *cárnicos, os seus *formulaciones e tecnoloxías de elaboración, así como os defectos e alteracións máis comúns en cada un deles. B2
C6
C12
C14
C15
C21
*RA6: Que o estudante sexa *capaza de aplicar estes coñecementos na industria A2
B2
B4
B5
C21
D1
D5
D7
D8
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000