Guia docente 2023_24
Facultad de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Toxicoloxía alimentaria
   Contidos
Tema Subtema
I. Principios básicos da Toxicoloxía I.1. Introducción á Toxicoloxía
I.2. Conceptos básicos na Toxicoloxía
I.3. Factores que modifican a toxicidade dos xenobióticos
II. Rutas dos xenobióticos no organismo II.1. Toxicocinética
II.2. Toxicodinámica
III. Avaliación do risco tóxico III.1. Modelos de avaliación do risco tóxico propuestos por distintas axencias
III.2. Procedementos de avaliación toxicolóxica
IV. Compostos nocivos presentes nos alimentos IV.1. Antinutrintes
IV.2. Tóxicos naturais
IV.3. Contaminantes
IV.4. Axentes tóxicos derivados de tratamentos tecnolóxicos dos alimentos

Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000