Guia docente 2023_24
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Introdución á enxeñaría química
   Contidos
Tema Subtema
TEMA 1) Introdución 1. Definicións de Enxeñaría Química
2. Industria química e Operacións Básicas
3. Clasificación das Operacións Básicas
TEMA 2) Instrumentos físico-matemáticos 1. Sistemas de magnitudes e unidades
2. Conversión de unidades
3. Incerteza. Teoría de erros
4. Métodos de resolución de ecuacións
5. Regresión lineal
6. Integración numérica
7. Diferenciación gráfica
TEMA 3) Leis de conservación. Formulación xeral de balances 1. Leis de conservación de materia, enerxía e cantidade de movemento
2. Sistemas macroscópicos e microscópicos
3. Formulación xeral de balances
TEMA 4) Balances de materia 1. Introdución
2. Base de Cálculo
3. Balances atómicos
4. Sistemas bifásicos en equilibrio
TEMA 5) Balances de enerxía 1. Formulación xeral do balance macroscópico de enerxía
2. Balances entálpicos
3. Calor intercambiada en transformacións a presión constante
4. Lei de Hess
TEMA 6) Principios de cinética e reactores ideais 1. Velocidade de reacción e ecuación de velocidade
2. Análise da ecuación cinética
3. Reactores ideais
TEMA 7) Introdución ao control de procesos 1. Definicións e conceptos básicos
2. Estratexias de control
3. Instrumentación
4. Análise e deseño de sistemas de control
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000