Guia docente 2021_22
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Microbioloxía
   Contidos
Tema Subtema
Introducción á Microbioloxía A Microbiología: Obxecto de estudio e a súa historia
Situación dos microorganismos no mundo dos seres vivos
Morfoloxía e estructura dos microorganismos Observación dos microorganismos
Estructura dos microorganismos procariotas
Estructura dos microorganismos eucariotas
Entidades acelulares Aspectos xerais dos virus. Bacteriófagos
Virus de eucariotas. Viroides. Prións
Metabolismo microbiano Metabolismo microbiano: mecanismos de producción de enerxía, reaccións de asimilación e biosíntese. Regulación do metabolismo
Necesidades nutricionais e crecimento dos microorganismos Nutrición e cultivo dos microorganismos
Crecimento bacteriano
Control dos microorganismos Control por axentes físicos e químicos
Axentes quimioterapéuticos
Fundamentos de xenética microbiana Mutación e recombinación xenética
Diversidade microbiana Clasificación. Dominio Archaea
Dominio Bacteria
Dominio Eukarya: fungos, algas, protozoos
Infección e patoxenia Microbiota normal
Infección e patoxenia
Ecoloxía microbiana e microbioloxía ambiental Agua e solo como hábitats microbianos. Microbioloxía do aire
Actividade dos microorganismos na Natureza
Aspectos biotecnolóxicos da ecoloxía microbiana
Microbioloxía dos alimentos e industrial Microbioloxía alimentaria e Microbioloxía industrial
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000