Guia docente 2016_17
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Química orgánica
   Contidos
Tema Subtema
I. Introducción á Química Orgánica. Ferramentas Básicas 0. Introducción á Química Orgánica
1. Átomos, orbitais e enlaces
2. Representación de moléculas orgánicas
II. Estrutura 3. Grupos funcionais
4. Estereoquímica
III. Reactividade 5. Mecanismos de reacción 1: Perfís de reacción. Control cinético e termodinámico. Acidez e basicidade.
6. Mecanismos de reacción 2: Clasificación de reaccións. Rotura e formación de enlaces. Reaccións concertadas e por etapas.
IV. Reaccións modelo 7. Reaccións de substitución sobre carbono sp2.
8. Reaccións de eliminación.
9. Adición a enlaces múltiples C-C.
10. Adición nucleófila e substitución sobre grupos carbonilo.
V. Determinación estrutural 11. Técnicas de caracterización estrutural: RMN, MS, IR, UV-VIS
VI. Prácticas de laboratorio 12. Separación, purificación e síntese de compostos orgánicos.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000