Guia docente 2016_17
Facultad de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Seguridade alimentaria
   Contidos
Tema Subtema
1. CONTAMINANTES MICROBIOLÓXICOS E
PARASITARIOS
- Principais microorganismos responsables de intoxicacións (virus,
bacterias, fermentos e *mohos). *Protistas e outros *parásitos (*protozoarios,
algas e vermes). Prevención.
2. CONTAMINANTES QUÍMICOS - Riscos ligados á agricultura: *GMOs. Alimentación animal.
Fitosanitarios.
- Riscos ligados ao medio ambiente: Restos radioactivos. *PCBs, *dioxinas e
*furanos. Augas residuais. Toxinas naturais. Materiais para contacto
alimentario.
- Riscos ligados aos hábitos alimentarios: Reacción de *Maillard.
*Nitrosaminas. *PAHs. *HCAs. Alcol. Redución de inxesta de graxas e
colesterol. Redución de inxesta de azucre. Radicais libres e
antioxidantes.
- Riscos ligados aos tratamentos de conservación: Aditivos e auxiliares
tecnolóxicos. *Ionización.
- Alerxias e intolerancias alimentarias: Síntomas. *Alérgenos ou
*trofalérgenos. Alerxias ligadas a tecnoloxía alimentarias. Modificación da
*alergenicidad de proteínas. Diagnóstico. Etiquetaxe.
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000