Guia docente 2016_17
Facultad de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Prevención de riscos laborais
   Contidos
Tema Subtema
Introdución á prevención de Riscos Laborais Conceptos básicos sobre seguridade e saúde no traballo.
Lexislación. Normativa aplicable.
Xestión da prevención de riscos laborais.
Elementos de Protección persoal e primeiros auxilios.
Axentes Físicos Ruído, vibracións, ambiente térmico, radiacións
Axentes químicos Exposición. Marcadores de exposición e de efecto.
Toxicocinética
Etiquetaxe: símbolos de perigo normalizados e frases de seguridade.
Sustancias tóxicas e irritantes.
Praguicidas, metais e micotoxinas.
Deterxentes e axentes desinfectantes.
Axentes biolóxicos Definición e clasificación dos axentes (contaminantes) biolóxicos.
Exposición, vías de entrada no organismo e principais efectos.
Identificación e avaliación de riscos.
Redución de riscos.
Medidas hixiénicas.
Vixilancia da saúde.
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000