Guia docente 2015_16
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Análise e control de calidade en enoloxía
   Bibliografía. Fontes de información
Ribéreau-Gayon, P., Dubourdieu, D., Donèche, B. y Lonvaud, A., “Traité d’Oenologie”. 1. Microbiologie du Vin. Vinifications., Ed. Dunod, Paris,
Ribéreau-Gayon, P., Dubourdieu, D., Donèche, B. y Lonvaud, A., “Traité d’Oenologie”. 2. Chimie du Vin. Stabilisation et traitements., Ed. Dunod, Paris,
Curvelo-García, S.A., “Controlo de qualidade dos vinhos: Métodos analíticos”. Química Enológica. Métodos Analíticos., Instituto da Vinha e do Vinho. Lisboa,
Office International de la Vigne et du Vin et des Moûts”. Paris (2003)., “Recueil des Méthodes Internationales d’Analyse des Vins et des Moûts”., OIV, Paris,
Zoecklein, B.W., Fugelsang, K.C., Gump, B.H. y Nury, F.S., “Análisis y Producción de Vino”., Ed. Acribia, Zaragoza,
Ough, C.S., y Amerine, M.A., “Methods for analysis of must and wines”., 2ª Ed. John Wiley & Sons, New York,
Maarse, H., “Volatile compounds in foods and beverages”., Marcel Dekker, Inc. New York,
Flanzy, C., “Enología: Fundamentos científicos y tecnológicos”., Ed. Mundi-Prensa, Madrid,
Buglas, A.J., "Handbook of alcohlic beverages: Technical, analytical and nutritional aspects", Wiley, Chichester,
Moreno, J. y Peinado, R., "Enological chemistry", Elsevier, Amsterdam,
Guzmán Alfeo, M., "Manual de espectrofotometría en enología", AMV Ediciones, Madrid,

Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000