Guia docente 2014_15
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Análise e control de calidade en enoloxía
   Bibliografía. Fontes de información
Ribéreau-Gayon, P., Dubourdieu, D., Donèche, B. y Lonvaud, A., “Traité d’Oenologie”. 1. Microbiologie du Vin. Vinifications., Ed. Dunod, Paris,
Ribéreau-Gayon, P., Dubourdieu, D., Donèche, B. y Lonvaud, A., “Traité d’Oenologie”. 2. Chimie du Vin. Stabilisation et traitements., Ed. Dunod, Paris,
Curvelo-García, S.A., “Controlo de qualidade dos vinhos: Métodos analíticos”. Química Enológica. Métodos Analíticos., Instituto da Vinha e do Vinho. Lisboa,
Office International de la Vigne et du Vin.t des Moûts”. Paris (2003)., “Recueil des Méthodes Internationales d’Analyse des Vins et des Moûts”., OIV, Paris,
Zoecklein,B.W., Fugelsang,K.C., Gump, B.H. y Nury, F.S., “Análisis y Producción de Vino”., Ed. Acribia, Zaragoza,
Ough,C.S., y Amerine, M.A., “Methods for analysis of must and wines”., 2ª Ed. John Wiley & Sons, New York,
Maarse, Henk., “Volatile compounds in foods and beverages”., Marcel Dekker, Inc. New York,
Flanzy, C., “Enología: Fundamentos científicos y tecnológicos”., Ed. Mundi-Prensa, Madrid,
Buglas, A.J., "Handbook of alcohlic beverages: Technical, analytical and nutritional aspects", Wiley, Chichester,
Moreno, J. y Peinado, R., "Enological chemistry", Elsevier, Amsterdam,

Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000