Guia docente 2012_13
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Análise e control de calidade en enoloxía
   Bibliografía. Fontes de información
Ribéreau-Gayon, P., Dubourdieu, D., Donèche, B. y Lonvaud, A., “Traité d’Oenologie”. 1. Microbiologie du Vin. Vinifications., Ed. Dunod, Paris (1998),
Ribéreau-Gayon, P., Dubourdieu, D., Donèche, B. y Lonvaud, A., “Traité d’Oenologie”. 2. Chimie du Vin. Stabilisation et traitements., Ed. Dunod, Paris (1998),
Curvelo-García, S.A., “Controlo de qualidade dos vinhos”. Química Enológica. Métodos Analíticos., Instituto da Vinha e do Vinho. Lisboa (1988),
Office International de la Vigne et du Vin.t des Moûts”. Paris (2003)., “Recueil des Méthodes Internationales d’Analyse des Vins et des Moûts”., OIV, Paris (2003),
Zoecklein,B.W., Fugelsang,K.C., Gump, B.H. y Nury, F.S., “Análisis y Producción de Vino”., Ed. Acribia, Zaragoza (2000),
Ough,C.S., y Amerine, M.A., “Methods for analysis of musts and wines”., 2ª Ed. John Wiley& Sons, New York (1988),
Maarse, Henk., “Volatile compounds in foods and beverages”., Marcel Dekker, Inc. New York (1991),
Flanzy, C., “Enología: Fundamentos científicos y tecnológicos”., Ed. Mundi-Prensa, Madrid (2000),

Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000