Resultados previstos na materia |
Tipoloxía |
Resultados de Formación e Aprendizaxe |
Describir as fases e os compoñentes do leite desde os puntos de vista físico e químico, inferindo a súa relación coas aptitudes tecnolóxicas, ademáis dos factores máis importantes de variación da composición do leite |
|
A1 A2 A4
|
|
Coñecer as propiedades de interese tecnolóxico dos principais compoñentes do leite, os efectos dos tratamentos industriais sobre os mesmos e os principais problemas que poden orixinar no seu procesado tecnolóxico |
|
A1 A4 A5
|
|
Expoñer as operacións de obtención, recollida e transporte do leite, e explicar cómo a maneira de levalas a cabo incide na calidade da materia prima que chega á industria |
|
A4 A7
|
|
Describir a natureza e as propiedades das encimas e dos microorganismos presentes de forma natural, como contaminantes ou engadidos no leite, indicando a súa posible implicación, como responsables de alteracións ou como axentes de transformacións desexables, na elaboración de produtos lácteos |
|
A1 A2 A5 A6 A7
|
|
Coñecer os equipos e instalacións empregados na industria láctea para os tratamentos tecnolóxicos e o envasado do leite, e para a obtención dos diferentes produtos lácteos |
|
A5 A6 A7
|
|
Explicar os procesos de conservación e diversificación do leite: o seu fundamento, as súas particularidades, os problemas que presentan, os controis nas plantas de fabricación e as características dos diferentes produtos resultantes |
|
A1 A4 A5 A6 A7
|
|
Capacidade para tomar mostras de leite e de produtos lácteos, e para realizar unha analítica composicional, físico-química e microbiolóxica básica |
|
A13 A14
|
|
Capacidade para traballar como técnico de fabricación ou produción nunha industria láctea |
|
A12 A14
|
|
Capacidade para regularizar e mellorar as producións, e para solucionar problemas puntuais na fabricación de produtos lácteos |
|
A12 A14
|
|
Capacidade para diagnosticar e, no seu caso, corrixir as alteracións do leite e dos produtos lácteos |
|
A13 A14
|
|
Capacidade para analizar e avaliar os riscos alimentarios nunha industria láctea, e para confeccionar un manual de análise de perigos e puntos críticos de control (APPCC) |
|
A17 A18
|
|
Capacidade para relacionar os conceptos lactolóxicos, e enfocar os retos e problemas no ámbito da industria láctea dun xeito analítico e pragmático |
|
|
B2 B6
|
Capacidade para documentarse e para discernir a información de interese de cara á solución de problemas concretos na industria láctea |
|
|
B2 B6 B13
|
Adaptarse a situacións e problemas novos |
|
|
B14
|