Guia docente 2016_17
Facultad de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Ciencia e tecnoloxía dos produtos pesqueiros
   Metodoloxía docente
Metodoloxías   ::  Guia de metodoloxias docentes
  Descrición
Sesión maxistral Leccións maxistrais nas que se exporán os aspectos máis importantes da materia
ao estudante, con apoio de presentacións en Power Point, lousa e transparencia e con material
dispoñible FAITIC
Seminarios levarán a cabo diferentes actividades orientadas cara a temas específicos relacionados coa
Ciencia e a Tecnoloxía dos Produtos Pesqueiros, que permitan profundar e complementar as leccións
maxistrais.
Elaboraranse traballos monográficos e traballarase en grupos sobre textos achegados polo
profesor
Prácticas de laboratorio Realizásense actividades onde se aplicarán as destrezas e coñecementos adquiridos nas
clases teóricas.
Baixo a supervisión do profesor, os alumnos levarán a cabo estas actividades seguindo os
protocolos e utilizando os materiais fornecidos durante as prácticas. As prácticas serán
obrigatorias e indispensables para superar a materia. Permitirase unha falta a condición de que
esta sexa xustificada. Os alumnos terán que elaborar unha memoria de prácticas.
Saídas de estudo/prácticas de campo Realizaranse na medida do posible visitas a empresas relacionadas cos produtos pesqueiros
Traballos tutelados O alumno terá que realizar procuras bibliográficas, recollida de información, redacción,
exposición e defensa do traballo.
Realizarase un seguimento do traballo en tutorías.
Titoría en grupo O profesor resolverá as dúbidas e orientará sobre os traballos en grupo que se propoñan
Presentacións/exposicións Os alumnos elaborarán de forma individual ou en grupo un traballo sobre algún/vos de o tema/s
propostos, que estarán en relación con algún aspecto concreto da materia. O alumno terá
que realizar procuras bibliográficas, recollida de información, redacción, exposición e defensa do
traballo.
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000