Resultados previstos na materia |
Tipoloxía |
Resultados de Formación e Aprendizaxe |
(*)Coñecer os principios e as fontes xerais do dereito, así como a *articulación do *ordenamiento xurídico español. |
|
A8 A23
|
|
(*)Dominar os fitos históricos máis importantes do dereito e a *normalización *alimentaria (*Codex *Alimentarius e do Código *Alimentario Español, aprobación da constitución española, organización *territorial en autonomías, adhesión á UE) |
|
A8 A23
|
|
(*)Entender como se distribúen as competencias e a organización *administrativa no campo *alimentario |
|
A8 A23
|
B4 B7
|
(*)Comprender os procedementos de *normalización, *certificación e *acreditación. Saber buscar organismos actuais de *normalización, *certificación e *acreditación así como normas de calidade de *implantación voluntaria. |
saber | saber facer | Saber estar / ser |
|
A19 A23
|
B20
|
(*)Comprender que requisitos legais debe cumprir un alimento para poder comercializarse co distintivo de calidade: agricultura ecolóxica/ agricultura integrada/ *DOP/*IGP/*ETG/marcas outorgadas por comunidades autónomas. Saber elaborar un *pliego de condicións para a solicitude dun distintivo de calidade. |
|
A19 A23
|
B5 B20
|
(*)Ser capaz de identificar que aspectos crave relacionados co sector primario garanten a calidade e seguridade *alimentaria. |
|
A17 A18 A20 A23
|
B2 B6 B7 B20
|
(*)*Enumerar as diferentes etapas que debe seguir unha industria *alimentaria para obter a autorización sanitaria de apertura e a *inscripción no *R.*G.*S.E.A.A. |
|
A5 A23
|
B1 B5
|
(*)Ser capaz de identificar que aspectos crave relacionados coa *higiene na industria *alimentaria garanten a seguridade dos alimentos. Definir as diferentes etapas implicadas na *implantación dun sistema *APPCC. |
|
A5 A7 A17 A20 A23
|
B6 B7 B8 B11
|
(*)Saber aplicar as normas de calidade verticais que regulan os diferentes grupos de alimentos á resolución de casos prácticos. |
|
A18 A19 A23
|
B2 B5 B6
|
(*)Ser capaz de manexar as listas positivas de *aditivos *alimentarios e identificar vos requisitos que deben cumprir estes *aditivos *alimentarios para poder ser incluídos nas listas. |
|
A2 A12 A14 A23
|
B7 B11
|
(*)*Enumerar as diferentes etapas que debe seguir unha industria *alimentaria para a autorización e rexistro dun novo alimento ou ingrediente *alimentario, prestando especial atención aos alimentos *transgénicos e *funcionales. |
saber | saber facer | Saber estar / ser |
|
A15 A21 A23
|
B5 B7 B11 B12
|
(*)*Familiarizarse co *etiquetado dos alimentos, sabendo interpretar tanto a información básica como a relacionada cos aspectos *nutricionales (declaracións *nutricionales e declaracións sobre propiedades saudables). |
|
A19 A21 A22 A23
|
B11 B12 B20
|
(*)Comprender as distintas interaccións *envase-alimento que se producen e ser capaz de manexar as listas positivas de materiais para contacto *alimentario. |
|
A17 A18 A21 A23
|
B5 B6 B7
|
(*)Coñecer os dereitos dos *consumidores e saber utilizar as vías de *reclamación ás que pode acollerse, en caso de situacións de indefensión (follas de *reclamaciones e sistema *arbitral). |
|
A23
|
B3 B5 B14
|
(*)Elaborar un traballo tutelado relacionado con actividades da industria *alimentaria |
saber facer | Saber estar / ser |
|
|
B1 B2 B3 B5 B8 B9 B11 B13
|