Guia docente 2013_14
Facultad de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Políticas alimentarias
   Competencias de materia
Resultados previstos na materia Tipoloxía Resultados de Formación e Aprendizaxe
(*)Coñecer os principios e as fontes xerais do dereito, así como a *articulación do *ordenamiento xurídico español.
saber
A8
A23
(*)Dominar os fitos históricos máis importantes do dereito e a *normalización *alimentaria (*Codex *Alimentarius e do Código *Alimentario Español, aprobación da constitución española, organización *territorial en autonomías, adhesión á UE)
saber
A8
A23
(*)Entender como se distribúen as competencias e a organización *administrativa no campo *alimentario
saber
saber facer
A8
A23
B4
B7
(*)Comprender os procedementos de *normalización, *certificación e *acreditación. Saber buscar organismos actuais de *normalización, *certificación e *acreditación así como normas de calidade de *implantación voluntaria.
saber
saber facer
Saber estar / ser
A19
A23
B20
(*)Comprender que requisitos legais debe cumprir un alimento para poder comercializarse co distintivo de calidade: agricultura ecolóxica/ agricultura integrada/ *DOP/*IGP/*ETG/marcas outorgadas por comunidades autónomas. Saber elaborar un *pliego de condicións para a solicitude dun distintivo de calidade.
saber
saber facer
A19
A23
B5
B20
(*)Ser capaz de identificar que aspectos crave relacionados co sector primario garanten a calidade e seguridade *alimentaria.
saber
saber facer
A17
A18
A20
A23
B2
B6
B7
B20
(*)*Enumerar as diferentes etapas que debe seguir unha industria *alimentaria para obter a autorización sanitaria de apertura e a *inscripción no *R.*G.*S.E.A.A.
saber
saber facer
A5
A23
B1
B5
(*)Ser capaz de identificar que aspectos crave relacionados coa *higiene na industria *alimentaria garanten a seguridade dos alimentos. Definir as diferentes etapas implicadas na *implantación dun sistema *APPCC.
saber
saber facer
A5
A7
A17
A20
A23
B6
B7
B8
B11
(*)Saber aplicar as normas de calidade verticais que regulan os diferentes grupos de alimentos á resolución de casos prácticos.
saber
saber facer
A18
A19
A23
B2
B5
B6
(*)Ser capaz de manexar as listas positivas de *aditivos *alimentarios e identificar vos requisitos que deben cumprir estes *aditivos *alimentarios para poder ser incluídos nas listas.
saber
saber facer
A2
A12
A14
A23
B7
B11
(*)*Enumerar as diferentes etapas que debe seguir unha industria *alimentaria para a autorización e rexistro dun novo alimento ou ingrediente *alimentario, prestando especial atención aos alimentos *transgénicos e *funcionales.
saber
saber facer
Saber estar / ser
A15
A21
A23
B5
B7
B11
B12
(*)*Familiarizarse co *etiquetado dos alimentos, sabendo interpretar tanto a información básica como a relacionada cos aspectos *nutricionales (declaracións *nutricionales e declaracións sobre propiedades saudables).
saber
saber facer
A19
A21
A22
A23
B11
B12
B20
(*)Comprender as distintas interaccións *envase-alimento que se producen e ser capaz de manexar as listas positivas de materiais para contacto *alimentario.
saber
saber facer
A17
A18
A21
A23
B5
B6
B7
(*)Coñecer os dereitos dos *consumidores e saber utilizar as vías de *reclamación ás que pode acollerse, en caso de situacións de indefensión (follas de *reclamaciones e sistema *arbitral).
saber
saber facer
A23
B3
B5
B14
(*)Elaborar un traballo tutelado relacionado con actividades da industria *alimentaria
saber facer
Saber estar / ser
B1
B2
B3
B5
B8
B9
B11
B13
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000