Guia docente 2016_17
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Operacións básicas II
   Resultados de aprendizaxe
Resultados previstos na materia Resultados de Formación e Aprendizaxe
RA1: Coñecer os fundamentos da transferencia de materia B6
B15
C1
C5
C14
C15
RA2: Coñecer as operacións básicas que conforman un proceso de fabricación de alimentos (concretamente: destilación, secado, liofilización, extracción, filtración con membranas, adsorción e cambio iónico). B1
B4
B6
B7
B11
B12
C1
C5
C6
C12
C14
C15
C16
C24
RA3: Comparar entre distintas técnicas dentro de cada operación básica e seleccionar a mellor para cada caso. B1
B6
B7
B11
B15
C6
C12
C14
C15
C24
RA4: Especificar equipos (tipo e dimensións) para a elaboración de alimentos (torres de destilación, equipos de extracción sólido-líquido, secadeiros, sistemas e columnas de adsorción ou cambio iónico, unidades de membranas, etc.) B4
B6
B7
B8
B11
C1
C2
C5
C6
C12
C14
C15
RA5: Simular procesos e operacións industriais B4
B6
B7
B11
B15
C5
C6
C12
C14
C15
RA7: Aplicar os coñecementos sobre as operacións básicas non só a materias primas senon tamén a subproductos e residuos da industria, nun contexto de valorización económica e cuidado do medioambiente B6
B12
B19
B20
C6
C14
C15
C16
RA8: Adquirir a base necesaria para ampliar coñecementos no tema das operacións unitarias. B13
RA9: Adquirir habilidades para traballar nun laboratorio de química B1
B2
B4
B5
B6
B7
B11
B13
B19
B20
C5
C14
C15
C16
RA10: Coñecer procesos de fabricación de alimentos. C5
C6
C12
C14
C15
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000