Guia docente 2016_17
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Toxicoloxía
   Resultados de aprendizaxe
Resultados previstos na materia Resultados de Formación e Aprendizaxe
1.-Coñecemento dos principios básicos da toxicoloxía xeral. A2
B1
D11
2.-Coñecemento das fontes de exposición, *fisiopatología, mecanismos de acción, *sintomatología, diagnóstico, tratamento e prevención das intoxicacións por sustancias naturais e artificiais presentes nos alimentos. A2
B1
C7
3.-Coñecemento da análise e avaliación dos riscos alimentarios así como da xestión da seguridade alimentaria. A2
B1
B2
B5
B6
C17
C18
C24
4.-Coñecemento da síntese de sustancias tóxicas durante os procesos tecnolóxicos dos alimentos. A2
B1
C6
C7
5.-Prevención das intoxicacións alimentarias mediante o establecemento dos límites de seguridade dos tóxicos, para garantir á poboación alimentos seguros. B1
C8
D5
6.-Coñecemento do risco real de compostos tóxicos emerxentes en seguridade alimentaria. A2
C17
C18
7.-Coñecer e saber *implementar as técnicas e métodos de avaliación toxicolóxica en seguridade alimentaria. C17
C18
C24
8.-Coñecer e manexar as fontes de información básicas relacionadas coa toxicoloxía e seguridade alimentaria. B5
C8
9.-Capacidade de adaptación rápida a novas situacións no ámbito da seguridade alimentaria, así como de tomar decisións e resolver os problemas A2
B3
B5
B6
B7
B8
B14
D5
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000