Guia docente 2014_15
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Nutrición e dietética
   Competencias de materia
Resultados previstos na materia Tipoloxía Resultados de Formación e Aprendizaxe
(*)Coñecer os *nutrientes que forman parte dos alimentos
saber
A22
A23
B1
B2
B13
B17
(*)Integrar o coñecemento do *metabolismo dos *nutrientes e o seu *implicación en situacións de saúde e enfermidade
saber
saber facer
A22
A23
B2
B7
B12
B13
(*)Coñecer e valorase as necesidades *nutricionales das persoas sas e en situacións *fisiológicas especiais, para *promover e reforzar *pautas de conduta *alimentaria saudable.
saber
saber facer
A22
B1
B5
B6
B7
B10
B17
(*)Coñecer as necesidades e *recomendaciones *nutricionales en función das características do individuo, en distintas etapas da vida e en diferentes situacións *fisiológicas
saber
saber facer
A22
A23
B1
B2
B5
B7
B11
(*)Capacidade de establecer estratexias de análises para detectar desviacións dos patróns *nutricionales recomendados
saber
saber facer
Saber estar / ser
A22
A23
B1
B2
B5
B6
B7
B11
B13
B17
(*)Coñecer a perspectiva actual na *prevención de enfermidades crónicas relacionadas coa alimentación
saber
saber facer
Saber estar / ser
A22
A23
B1
B6
B7
B11
B13
B14
B17
(*)Valorar dietas e detectar os posibles erros e suscitar as solucións máis adecuadas a cada caso.
saber
saber facer
A22
A23
B1
B4
B6
B7
B8
B11
B13
B17
(*)Deseñar dietas *basales tanto *culitativamente como *cuantitativamente
saber facer
A22
A23
B4
B6
B7
B8
B10
B13
B15
B17
(*)Realizar avaliacións *nutricionales mediante métodos *antropométricos
saber
saber facer
A22
B4
B6
B8
B13
(*)Deseñase dietas para diferentes *patologías
saber
saber facer
A22
A23
B2
B3
B5
B6
B7
B9
B13
B15
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000