Guia docente 2014_15
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Bromatoloxía
   Contidos
Tema Subtema
I: INTRODUCIÓN. Conceptos de alimento, alimentación e nutriente. Ciencias da alimentación. Evolución histórica da Alimentación. Compoñentes dos alimentos: nutritivos e non nutritivos. Clasificacións dos alimentos.
II. ALIMENTOS DE ORIXE ANIMAL. II.1. Carnes e derivados.
II.2. Aves e caza.
II.3. Peixes e derivados.
II.4. Mariscos e derivados.
II.5. Ovos e derivados.
II.6. Leite.
II.7. Derivados lácteos.
III. ALIMENTOS DE ORIXE VEXETAL. III.1. Graxas vexetais.
III.2. Cereais e fariñas.
III.3. Derivados de cereais e farñas.
III.4. Legumbres secas e derivados.
III.5. Tubérculos, derivados e setas.
III.6. Hortalizas e verduras.
III.7. Froitas e derivados.
III.8. Edulcorantes naturais.
III.9. Condimentos e especias.
III.10. Alimentos estimulantes.
IV. BEBIDAS. IV.1. Augas e bebidas non alcohólicas.
IV.2. Bebidas alcohólicas.
V. ADITIVOS E IMPUREZAS. V.1. Aditivos.
V.2. Impurezas.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000