Guia docente 2014_15
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Bromatoloxía
   Competencias de materia
Resultados previstos na materia Tipoloxía Resultados de Formación e Aprendizaxe
Comprender conceptos básicos e contidos xerais que abarca a Bromatología
saber
A2
A4
Saber a composición nutritiva dos alimentos
saber
A1
A2
Coñecer a estrutura a nivel microscópico e macroscópico (cor, cheiro, sabor e textura) dos alimentos.
saber
A1
A4
A13
Familiarizarse cos procesos de elaboración dos alimentos e comprender as alteracións internas que sofren os mesmos desde que se obteñen ata que se consumen
saber
saber facer
Saber estar / ser
A2
A4
A17
A19
B2
B7
B11
Coñecer a diferenza entre aditivos e impurezas, así como o comprender a necesidade da utilización dos primeiros en alimentos e bebidas.
saber
saber facer
A4
A17
A19
B2
B5
B11
Saber definir, identificar e clasificar os alimentos e grupos de alimentos (materias primas e produtos elaborados)
saber
saber facer
Saber estar / ser
A1
A2
A4
B2
B7
B11
B13
Asociar as caraterísticas físico-químicas e organolépticas coa composición, alteración e conservación dos alimentos, sendo consciente dos factores que poidan modificalos.
saber facer
A1
A2
A4
A6
A17
B1
B2
B7
B11
Saber estimar os métodos de calidade alimentaria: valor nutritivo e valor sensorial.
saber facer
Saber estar / ser
A1
A2
A4
A19
B1
B2
B11
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000