Guia docente 2014_15
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Química e bioquímica alimentaria
   Competencias de materia
Resultados previstos na materia Tipoloxía Resultados de Formación e Aprendizaxe
a) Coñecer as moléculas compoñentes dos alimentos de orixe animal e vexetal. b) Coñecer as propiedades químicas, sensoriais e funcionais das moléculas componentes dos alimentos c) Comprender as reaccións e modificacións que sofren as moléculas compoñentes dos alimentos dende que se obteñen ata que se consomen. d) Comprender o modo en que estas reaccións determinan a calidade e seguridade dos alimentos, particularmente durante as operacións de procesado. e) Coñecer o papel que xogan as principais familias de biomoléculas en cada alimento, considerado como un sistema Bioquímico.
saber
A1
A2
A4
a) Adquirir destreza na categorización das principais biomoléculas presentes nun alimento b) Asociar as características físico-químicas e organolépticas dos alimentos coa súa composición química c) Asociar a alterabilidade e conservabilidade dos alimentos coa súa composición química d) Identificar e predecir o efecto das operacións básicas de procesado e conservación sobre a calidade e seguridade dos alimentos en función da reactividade das súas biomoléculas e) Adquirir habilidade para deseñar formulacións de produtos alimentarios en base ás propiedades dos seus ingredientes f) Saber manexar bibliografía adecuada para os fins antes descritos g) Adquirir coñecementos en materia de seguridade e aspectos prácticos de organización dun laboratorio de bioquímica. h) Analizar mostras reais de alimentos no laboratorio i) Interpretar datos derivados de medidas analíticas de laboratorio
saber facer
A1
A2
A4
B1
B2
B3
B4
B5
B6
B11
B13
B20
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000