Guia docente 2015_16
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Análise instrumental
   Resultados de aprendizaxe
Resultados previstos na materia Resultados de Formación e Aprendizaxe
RA1: Recoñecer a Química Analítica como a ciencia metrológica que desenvolve, optimiza e aplica procesos de medida (métodos analíticos) destinados a obter información química de calidade. B4
B5
B6
B7
B11
B12
B13
B14
B19
B20
C1
C2
C3
C4
C10
C13
C14
C15
C16
C19
RA2: Coñecer as distintas etapas do proceso analítico como metodoloxía para a resolución de problemas e seleccionar con criterio os distintos métodos de análises. B1
B2
B5
B6
B7
B11
B12
B13
B14
B19
B20
C1
C2
C3
C4
C10
C13
C14
C15
C16
C19
C20
RA3: Comprender o fundamento das distintas técnicas instrumentais espectroscópicas, electroquímicas e cromatográficas empregadas para a análise e control de calidade dos alimentos. B1
B2
B3
B4
B5
B6
B7
B11
B12
B13
B14
B19
B20
C1
C2
C3
C4
C13
C14
C15
C16
C19
C20
RA4: Coñecer e identificar as características que deben de reunir os *analitos para seleccionar a técnica máis adecuada para a súa análise. B1
B2
B5
B6
B7
B11
B12
B13
B14
B19
B20
C1
C2
C3
C4
C10
C13
C15
C16
C19
C20
RA5: Ser capaz de seleccionar e aplicar as técnicas analíticas máis adecuadas para a análise dos alimentos (materias primas, alimentos elaborados e produtos #ambiental) para determinar as súas características e así poder avaliar e controlar a calidade alimentaria. B1
B2
B5
B6
B7
B11
B12
B13
B14
B19
B20
C1
C2
C3
C4
C10
C13
C14
C15
C16
C19
C20
RA6: Tratar, avaliar e interpretar os resultados obtidos nas determinacións e capacitar ao estudante para que tome conciencia da responsabilidade social dos seus informes e a súa repercusión na toma de decisións. B1
B2
B3
B4
B5
B6
B7
B9
B11
B12
B13
B14
B19
B20
C1
C2
C3
C4
C10
C13
C14
C15
C16
C19
C20
RA7: Dispor dos coñecementos teóricos e prácticos necesarios para planificar, aplicar e xestionar a metodoloxía analítica máis adecuada para abordar problemas de índole alimentario ou #ambiental. B1
B2
B4
B5
B6
B7
B11
B12
B13
B14
B19
B20
C1
C2
C3
C4
C10
C13
C14
C15
C16
C19
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000