Guia docente 2015_16
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Química orgánica
   Resultados de aprendizaxe
Resultados previstos na materia Resultados de Formación e Aprendizaxe
1. Comprender e utilizar adecuadamente a nomenclatura e terminoloxía propias da disciplina. B1
B3
B13
2. Utilizar correctamente distintas representacións estruturais de moléculas orgánicas. B1
B3
B7
3. Distinguir os principais tipos de reaccións orgánicas. Relacionar a estrutura e propiedades dos distintos grupos funcionais. Coñecer a estrutura e estabilidade relativa dos intermedios máis comúns nas reaccións orgánicas. B1
B2
B6
B13
B14
C1
C2
C4
4. Coñecer as principais transformacións dos compostos orgánicos, os seus mecanismos e as variables que poden afectalas. B1
B2
B6
B7
B13
B14
C1
C2
C4
5. Utilizar argumentos estereoquímicos ó analizar transformacións orgánicas B1
B2
B3
B6
B13
B14
C1
C2
C4
6. Saber interpretar espectros de RMN, IR e MS de moléculas sinxelas. B1
B6
B13
C4
7. Coñecer e manexar as técnicas experimentais básicas nun laboratorio de Química Orgánica. Sensibilizarse e aplicar prácticas apropiadas de hixiene e seguridade no laboratorio. Responsabilizarse do tratamento adecuado dos residuos. B1
B2
B3
B6
B7
B13
B14
B20
C1
C2
C4
8. Relacionar os coñecementos de Química Orgánica cos doutras disciplinas. B1
B2
B3
B14
C1
C2
C4
9. Manexar as fontes de información dispoñibles para buscar e seleccionar in formación sobre os temas tratados B1
B2
B3
B7
B13
B14
10. Ser capaz de emitir informes e expoñer oralmente e por escrito información química de forma coherente e estruturada. B1
B2
B3
B7
B13
11. Desenvolver capacidade de análise crítica e aplicación do método científico. B1
B2
B3
B6
B7
B13
B14
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000