Bioloxía funcional e ciencias da saúde Química analítica e alimentaria
Coordinador/a
Iglesias Blanco, Raúl
Correo-e
rib@uvigo.es
Profesorado
Combarro Combarro, María del Pilar
Gago Martínez, Ana
Iglesias Blanco, Raúl
Leao Martins, Jose Manuel
Web
Descrición xeral
Materia eminentemente práctica deseñada para que o alumno adquira as competencias básicas no campo da detección, identificación e control de riscos alimentarios de orixe biolóxica. Tras unha breve introdución teórica na que se presentarán os aspectos fundamentais e importancia da seguridade alimentaria e trazabilidade, se realizarán unha serie de técnicas de referencia empregadas na análise de riscos microbiolóxicos, parasitológicos e químicos (de orixe biolóxica) presentes en alimentos. A formación non presencial estará orientada á interpretación dos resultados analíticos obtidos durante as sesións prácticas, á resolución de casos prácticos similares aos que se poden presentar nun laboratorio de análise agroalimentaria, e/ou á busca de información complementaria que permita ao alumno ter unha visión integral da disciplina.
O horario da materia pode consultarse no seguinte enlace: http://bioloxia.uvigo.es/gl/docencia/horarios