Galego
Castellano
English
2024_25
2023_24
2022_23
2021_22
2020_21
2019_20
2018_19
2017_18
2016_17
2015_16
2014_15
2013_14
2012_13
2011_12
2010_11
2009_10
Utilidades
Guia docente 2024_25
Facultad de Ciencias
Facultade de Ciencias
Titulaciones
Grado
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
Grao en Ciencias Ambientais
Grao en Enxeñaría Agraria
Máster
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
Máster Universitario en Nutrición
Información de interés
Web principal
Secretaría
Webmail
Faitic
Grao en Ciencias Ambientais
Materias
Técnicas de preparación de mostras
Contidos
galego
castellano
english
DATOS IDENTIFICATIVOS
2024_25
Materia
Técnicas de preparación de mostras
Código
O01G261V01303
Titulación
Grao en Ciencias Ambientais
Descritores
Cr.totais
Sinale
Curso
Cuadrimestre
6
OB
2
1c
Resultados de Formación e Aprendizaxe
Resultados previstos na materia
Contidos
Planificación
Metodoloxía docente
Atención personalizada
Avaliación
Bibliografía. Fontes de información
Recomendacións
Tema
Subtema
1. Introdución aos tratamentos de mostras.
1. O proceso analítico.
2. Toma de mostra: Aspectos xerais.
3. Tratamentos previos á preparación da mostra.
2. Análise de datos no proceso de tratamento da mostra.
4. Parámetros de calidade dos métodos analíticos.
5. Estatística aplicada ao control de calidade dos métodos analíticos
3. Principais Técnicas de preparación de mostras
6. Extracción líquido-líquido.
7. Extracción sólido-líquido.
8. Extracción en fase sólida.
9. Extracción en fase vapor.
Universidade de Vigo
| Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000