Guia docente 2024_25
Facultad de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Nutrición e dietética
   Contidos
Tema Subtema
1.-Introdución 1.1. Definicións e conceptos
1.2. RDA e IDR
1.3. Obxectivos nutricionais e guías alimentarias
2.-Metabolismo enerxético 2.1. A enerxía dos alimentos
2.2. Calorimetrías
2.3. Necesidades enerxéticas
2.4. Equilibrio enerxético
3.-Hidratos de Carbono 3.1. Estrutura e clasificación
3.2. Dixestión e absorción
3.3. Metabolismo da glicosa, fructosa e galactosa
3.4. Necesidades na dieta
3.5. Problamas asociados ao seu consumo
4.-Proteínas 4.1. Concepto de proteína e aminoácidos
4.2. Dixestión, absorción e metabolismo de proteínas e aminoácidos
4.3. Necesidades diarias de proteínas
4.4. Deficiencias e excesos proteicos
4.5. Intolerancias e alerxias
5.-Lípidos 5.1. Estrutura e clasificación
5.2. Acedos graxos esenciais
5.3. Dixestión, absorción e metabolismo
5.4. Recomendacións de inxesta
6.-Vitaminas 6.1. Vitaminas Hidrosolubles
6.2. Vitaminas Liposolubles
7.-Minerales 7.1. Calcio
7.2. Ferro
7.3. Iodo
7.4. Zinc
7.5. Selenio
7.6. Fósforo
7.7. Magnesio
8.-Avaliación do Estado Nutricional: Avaliación da inxesta dietética 8.1. Características da inxesta dietética
8.2. Finalidade dos estudos da inxesta dietética
8.3. Avaliación da inxesta: actual e pasada
8.4. Métodos prospectivos
8.5. Métodos retrospectivos
8.6. Fontes de erro na avaliación da inxesta dietética
9.-Alimentación nas distintas etapas fisiolóxicas 9.1. Alimentación no embarazo
9.2. Alimentación durante a lactación
9.3. Alimentación para o lactante
9.4. Alimentación para o adolescente
9.5. Alimentación para adultos maiores
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000